SAL ’23/’24 staat dit seizoen 5x op het programma

NIEUW SAL SEIZOEN

Seizoen 2 van de Super Academy League staat op het punt van beginnen. Komende zondag 12 november om 13:15 uur staan de U10, U11 en U12 teams van The Panenka Academy, VEENS voetbal academie, FC Sedoc, Joure academie en ISR (International Sports Revolution) te Zwolle klaar om af te trappen.

5 ACADEMIES, TOP TALENTEN UIT 4 PROVINCIES

De vijf academies brengen talenten van tientallen verschillende clubs uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel bijeen om zich te meten met de besten. Vorig seizoen pakte FC Sedoc in de laatste speelronde alle titels, en met de nauwe samenwerking met FC Groningen lijkt dit ook nu weer het te kloppen team. The Panenka Academy, met prachtige nieuwe tenues, zit goed in de voorbereiding (speelden en wonnen tegen SC Heerenveen) en lijkt klaar voor een echte strijd. ISR heeft ook niet stilgezeten; de U12 speelde onlangs nog op een toernooi in Griekenland, eindigde op een 12e plek van 24 topclubs en verloor nog maar net van AC Milan U12 met 1-0. Joure academie, die heeft uitgebreid met een locatie in Bolsward, heeft ook een ruime keuze aan spelers, en gezien hun samenwerking met SC Heerenveen zijn ook daar de verwachtingen hoog. VEENS, met de U11 en U12 het afgelopen seizoen op een 2e plek, speelt sinds dit seizoen met sensoren (persoonlijke / teamstatistieken worden bijgehouden en gaan in de toekomst ook terugkomen op SAL website) en blijft zich dus ook buiten het veld ontwikkelen. Ze pakte onlangs de winst met op een toernooi in Leeuwarden waar o.a. SC Cambuur ook aan meedeed.

DE SAL COMPETITIE, 5 speelrondes, vele winnaars!

Na iedere speelronde zullen de dag winnaars gehuldigd worden. De doelpuntenmakers, de assistkoning en de keepers met de meeste clean sheets zullen aan het einde van het seizoen in het zonnetje worden gezet. Nieuw is dat iedere wedstrijddag de spelers zich kunnen selecteren voor het SAL (U10/U11/U12) team van de speelronde. Aan het einde van het seizoen is er een TEAM VAN HET JAAR, en deze spelers/speelsters mogen zich dan nog opmaken voor een extra wedstrijd op het allerhoogste niveau. Dus niet alleen het maken van doelpunten of assistjes is belangrijk: Ook spelers die positief coachen, ballen veroveren, strijden, enz kunnen worden beloond. Alle spelers worden beoordeeld en op basis van een gemiddelde score wordt het SAL team van het jaar gekozen. Alle tussenstanden en team/speler statistieken (zoals doelpunten, assist, winstpercentage, etc) worden na een speelronde op de website van de super academy league zichtbaar gemaakt: www.superacademyleague.nl

DE TALENTEN COMPETIE BIJWONEN.

De kantine van Joure is komende zondag geopend vanaf 12:30 uur. De line-up is om 13:10 uur en om 13:15 uur gaat het dan weer echt beginnen. Wie staat na speelronde 1 aan kop? Wie laat zien dat hij/ zij ook op dit niveau z’n mannetje staat, en welke coach weet hun team het meest te motiveren? Kom allen naar sportpark de Hege Simmerdyk voor een fantastische en vooral sportieve voetbalmiddag in Joure.

Leave a Reply