DE SAL

De Super Academy League is opgericht om jonge talenten een nieuw podium te bieden waarin ze spelen mét en tegen de beste spelers van voetbal academies uit (het noorden van) Nederland. Oprichter en bedenker van de “SAL”, Alex van der Veen (eigenaar van “VEENS” uit het Friese Kollum) zag dat er in (noord-)Nederland prachtige voetbal academies met goede initiatieven zijn, die een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jonge spelers. Dat is al een winst voor het Nederlandse voetbal(talent). Echter, er werd vaak wel “individueel” gewerkt door de scholen. Nu gaat daar verandering in komen. De Super Academy League brengt deze voetbalopleidingen samen in een top competitie, zodat de spelers (en academies) zich nog sneller en beter (onder hogere weerstand) kunnen ontwikkelen, zowel op als naast het veld, want de bijzondere kracht van voetbal kan vele doelen helpen bereiken. #samenwerken

Competitie opzet en (real live) beleving op locatie
De competitie wordt gespeeld in toernooivorm op 1 locatie waar alle academies elkaar treffen en bestaat het 1e seizoen uit minimaal 4 speelrondes. Iedere speelronde wordt als een EVENT georganiseerd, zodat er een prachtige beleving voor de spelers en bezoekers wordt gecreëerd.  Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een DJ rondom de wedstrijden, zoals ook bij het basketbal het geval is, opkomst van teams en het uitreiken van de team of individuele trofeeën zoals: topscorer en de assistkoning. Deze statistieken worden allemaal bijgehouden op locatie en achteraf getoond op de website van de league. De spelers en bezoekers kunnen al hun individuele en team resultaten terugvinden op hun eigen (persoonlijke) profielpagina. Daarnaast wordt dit gedeeld via de social media kanalen (Instagram en Tiktok) en zullen deze dus tot in de lengte van jaren te zien zijn. Wie schrijft geschiedenis door het allereerste doelpunt in de SAL te maken? of kampioen te worden? Wie z’n naam zal nooit meer uit de boeken gaan?

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

DE ACADEMIES:
Sedoc Voetbalschool te Groningen
Panenka Academie te Leeuwarden
VEENS voetbal academie te Kollum
I.S.R. (international Sports Revolution) te Zwolle
Voetbal academie JOURE te Joure

Spelen bij 1 van de academies!
Wil jij ook graag deel uitmaken van de selectie teams van één van deze academies? Check en volg hun websites en social media kanalen om op de hoogte te blijven van selectie dagen en procedures of stuur ze een bericht, wellicht mag je een proef / stage training volgen!

De 1e speelronde SAL NOORD
Zondag 30 oktober 2022 van 11:30 uur tot 13:00 uur hebben 15 teams van 5 verschillende academies elkaar getroffen in JOURE, het middelpunt van alle academies! Check de nieuwe generatie U10, U11 en U12 van NOORD Nederland via de leagues pagina. De datum van de 2e speelronde is ook al bekend: Zondag 27 november aan de Hoge Zomerdijk 5 te Joure (sportclub Joure). Tijdstip volgt.

Social media teams
Tijdens iedere speelronde zal een mediateam aanwezig zijn om de wedstrijden vast te leggen. Ook zullen filmpjes en foto’s van achter de schermen worden gemaakt; hoe bereiden de teams zich eigenlijk voor? Hoe mooi is dat; een complete beleving van het voetbal.

Reglementen bezoekers
Check vooraf de reglementen voor de toeschouwers. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om spelers te coachen of tussen/op de velden te komen. Geniet van het voetbal, de spelers, hun eigen gemaakte (goede of leerzame) keuzes op het veld en laat de trainers bepalen hoe de formatie staat. Winnen is leuk, maar respect en leren/ontwikkelen is nog belangrijker #RESPECT #SAL 

TOEKOMST:
Naast de competitie in Noord–Nederland is het ook de bedoeling dat er een SAL – OOST, ZUID en WEST komt waardoor er uiteindelijk 1 grote finaleronde plaatsvind en één academie zich de kampioen van NEDERLAND mag noemen. Bovendien kan een jeugdspeler ook de topscorer of assistkoning van Nederland worden en een keeper, die het vaakst de ‘’nul’’ heeft gehouden, kan ook in de schijnwerpers komen te staan. Voldoet jouw voetbalacademie aan de voorwaarden, normen en waarden van de SUPER ACADEMY LEAGUE (te vinden op de website) en wil jij met jouw voetbalacademie deelnemen aan een competitie? Laat het ons weten via het contactformulier.

Leave a Reply